Hvordan man benytter wireklemmetang

Når du skal lukke en perlekæde er det vigtigt at det gøres på sikker måde. Dette kan gøres ved brug af en såkaldt wireklemme-tang.
I det følgende er illustreret hvordan sådan en tang benyttes.
I guiden er benyttet en Wireklemmetang som findes under Kategorien ”Værktøj”
Smykkewire findes under ”knyttesnor, perletråd m.m.”
Wireklemmer og Crimp-beads/Knudeskjulere findes under ”Afslutninger, muffer m.m.”Wireklemmetangen har to “bid” E og F. Først klemmes med E, således at wireklemmen bliver trykket flad og samtidig får et lille buk. Dernæst drejes den 90 grader og klemmes med F, således at den bliver foldet sammen på midten.

1

Smykkewire trækkes gennem den sidste perle på halskæden/armbåndet A og videre gennem wireklemmen og gennem øsken eller lås D, hvorefter den trækkes tilbage gennem wireklemme og evt. de første 2-3 perler på kæden.http://www.firemountaingems.com/grafx/spacer.gif

2

Stram wiren til op til øsknen/låsen og klem forsigtigt om wireklemmen med det inderste bid E på tangen, nu er tråden fæstnet.

3

Wireklemmen drejes 90 grader og bukkes nu helt sammen med bid F.

Tip:

Af æstetiske hensyn kan man skjule wireklemmen med en knudeskjuler (crimp-bead) som er en slags åben kugle, der kan klemmes sammen til en beskyttende kugle om enten en knude eller i dette tilfælde en wireklemme.
Knudeskjulere/Crimp-beads kan hos Smyks findes under varekategorien ”Afslutninger, muffer m.m.”